Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Το Ρετρό-Μοντέρνο Wings of Saint Nazaire

Το Wings of Saint Nazaire είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι που χρησιμοποιεί τεχνικές ξεπερασμένες, σε συνδυασμό με νέες τεχνολογίες. Ο κόσμος επιστημονικής φαντασίας που προσφέρει έχει κοινά στοιχεία με παιχνίδια που τώρα φαντάζουν αρχαία, ωστόσο είναι ελκυστικός κατά έναν περίεργο ρετρό-μοντέρνο τρόπο.

Οι τρεις δημιουργοί του Space Simulator αυτού αναπολούν τις παλιές καλές μέρες του είδους, που για αυτούς σημαίνει  ένα ταξίδι στον χρόνο μια ή και δύο δεκαετίες πίσω, την εποχή που παιχνίδια σαν τα Wing Commander και Χ-Wing κυριαρχούσαν.

Όπως μπορείτε να δείτε και στα παλαιότερα βίντεο, αν και το παιχνίδι παίζεται σε τρεις διαστάσεις με πλήρη ελευθερία κινήσεων, πολλά από τα στοιχεία του είναι δισδιάστατες απεικονίσεις που εναλλάσσονται ώστε να παρέχουν την κατά το δυνατόν σωστότερη γωνία θέασής τους.

Το Wings of Nazaire βρίσκεται υπό ανάπτυξη εδώ και τρία χρόνια, κυρίως στον ελεύθερο χρόνο των δημιουργών του, και χρησιμοποιεί την Unity engine. Η επιθυμία των developers είναι να κυκλοφορήσει κάποτε ως ολοκληρωμένο παιχνίδι εντελώς δωρεάν για όλους τους ενδιαφερόμενους. Έχουν αναφέρει ωστόσο πως ίσως χρειαστεί να γίνει κάποιου είδους χρηματοδότηση από το κοινό.

Προς το παρόν οι κάτοχοι Windows, Linux και Mac μπορείτε να δοκιμάσετε μια πολύ πρώιμη alpha έκδοση που συχνά βελτιώνεται με νέες λειτουργίες. Αν και ακόμη δεν προσφέρει κάτι με αντοχή στον χρόνο, δίνει μια καλή ιδέα για την κατεύθυνση του εγχειρήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου