Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Super Trench Attack: Εντυπώσεις

To Super Trench Attack που μόλις κυκλοφόρησε είναι ένα shooter με άποψη από επάνω που αναπτύχθηκε σχεδόν ολοκληρωτικά και μέσα σε πέντε χρόνια από τον Paul Stephen-Davis. Εμπνευσμένο από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο αλλά με αρκετή δόση χιούμορ σας βάζει στον ρόλο ενός νεοσύλλεκτου που, λόγω της έλλειψης προσωπικού μετά από την επιτυχή εισβολή των εχθρών, καλείται να εκπληρώσει τις πιο επικίνδυνες αποστολές αντιμετωπίζοντας ορδές από στρατιώτες και... μαϊμούδες.


Έχοντας παίξει λίγο από το παιχνίδι μπορώ να πω πως η ποιότητά του είναι διχασμένη σχεδόν σε όλους τους τομείς. Για παράδειγμα, τα δισδιάστατα γραφικά του έχουν ένα ιδιαίτερο στυλ και είναι γεμάτα κίνηση και μικρές λεπτομέρειες, όμως σίγουρα όπως είναι φυσικό δεν έχουν την ποιότητα μιας επαγγελματικής παραγωγής από κολοσσούς του είδους όπως την SNK.

Το gameplay επίσης φαίνεται να έχει αναπτυχθεί με πολύ μεράκι και περιλαμβάνει την εύρεση ή αγορά πυρομαχικών και όπλων, την αναβάθμιση των τελευταίων, την εκπλήρωση ποικίλων αποστολών μέσα σε αρκετά μεγάλα επίπεδα που επιτρέπουν και απαιτούν την εξερεύνησή τους, και πολλές ακόμη πτυχές, μέχρι και multiplayer που όμως δυστυχώς προσφέρει μόνο ανταγωνιστικό deathmatch και όχι την συνεργασία μέσα στην καμπάνια.

Ταυτόχρονα, οι ελλείψεις στην εκπλήρωση είναι αρκετά εμφανείς, αφού ο χειρισμός του χαρακτήρα δεν είναι όσο ακριβής θα έπρεπε και οι κινήσεις του είναι περιορισμένες καθώς δεν μπορεί ούτε να πηδήσει πάνω από μικρά εμπόδια, απαιτώντας πάντα την παράκαμψή τους. Η τεχνητή νοημοσύνη των αντιπάλων δεν παρουσιάζει κάτι το ιδιαίτερο ενώ περιοχές που έχουν εκκαθαριστεί πλήρως είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα έχουν γεμίσει πάλι με εχθρούς μόλις γυρίσετε σε αυτές. Ακόμη και ο τρόπος που πυροβολούν δεν είναι ο πρέπων, εφόσον οι σφαίρες δεν φαίνονται στην οθόνη αλλά χτυπούν κατευθείαν τον στόχο τους, οπότε ο μόνος τρόπος για να τις αποφύγετε φαίνεται να είναι η συνεχής κίνηση όσο πιο έξω από την ζώνη εμβέλειάς τους γίνεται και η... προσευχή.

Λιγότερο σημαντικά προβλήματα περιλαμβάνουν την έλλειψη επιλογών για τον χειρισμό (που μάλιστα έχει σχεδιασμό που δεν επιτρέπει την χρήση χειριστηρίου αλλά μόνο του συνδυασμού πληκτρολογίου και ποντικιού) και την ανάλυση του παιχνιδιού.

Παρά τα όποια προβλήματα το Super Trench Attack παραμένει κατά περίεργο τρόπο αρκετά ελκυστικό και σίγουρα θα το ξαναπαίξω για να διαπιστώσω αν καταφέρνει να τα ξεπεράσει με την ποικιλία των αποστολών, προκλήσεων και τις αστείες καταστάσεις που παρουσιάζει. Θα σας πρότεινα να κάνετε το ίδιο εφόσον μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν για να παίξετε τις περιοχές που προσφέρονται σαν demo και κατόπιν εάν το επιθυμείτε να ξεκλειδώσετε το υπόλοιπο περιεχόμενο αγοράζοντάς το για $12,99 (περίπου 9,75€).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου