Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Το Civilization Online Αποκαλύφθηκε

Με δημιουργό την XL Games και εκδότρια την 2K Games το Civilization Online, αν όλα πάνε καλά, ίσως να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται τα MMORPG ως είδος, για να ξεφύγουν από τον κουρασμένο και προβλέψιμο σχεδιασμό-αντιγραφή του World of Warcraft.

Φυσικά θα είναι πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα Civilization, καθώς παίζοντας θα ελέγχετε σε πραγματικό χρόνο έναν μόνο χαρακτήρα με την καριέρα της επιλογής σας, που θα σας επιτρέπει να κτίζετε, να ερευνάτε νέες τεχνολογίες, να πολεμάτε και πολλά άλλα. Θα αποτελείτε σημαντικό γρανάζι της μηχανής του λαού της επιλογής σας ενώ κάθε προσπάθειά σας θα έχει ως στόχο όχι το προσωπικό κέρδος αλλά την πρόοδο αυτού, που θα μεταφέρεται σιγά σιγά από την λίθινη εποχή στην διαστημική. Τα γραφικά παρά την χρήση της CryEngine 3 δεν είναι ρεαλιστικά αλλά έχουν μια δόση από καρτούν.



Δεν υπάρχουν πολλές επίσημες πληροφορίες, όμως μέσω της συνέντευξης του Massively μαθαίνουμε για τις πιο σημαντικές διαφορές από άλλα MMO παιχνίδια. Στο Civilization Online, παίκτες θα παίρνουν και τον ρόλο δημάρχων, στρατηγών και άλλων αξιωμάτων για να συντονίσουν τις προσπάθειες όλων. Βλέπετε, παρά τις διαφορές με τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς ο ανταγωνισμός παραμένει, μεταξύ αρχικά τεσσάρων λαών -αποτελούμενων φυσικά από παίκτες σαν εσάς- σε κάθε server. Συχνά αυτό θα γίνεται με πλήρη άγνοια της κατάστασης των αντιπάλων εφόσον ο κόσμος του παιχνιδιού θα δημιουργείται κατά την διάρκεια του gameplay και οι θέσεις των λαών δεν θα είναι προκαθορισμένες, ενώ νέες περιοχές θα προστίθενται τακτικά. Το παιχνίδι μάλιστα θα τελειώνει και θα ξεκινάει από την αρχή όταν ένας από τους λαούς υπερισχύσει μέσα από συγκεκριμένες αλλά ποικίλες συνθήκες, για παράδειγμα μέσω της κατάκτησης του κόσμου, ή αντίθετα μέσω της επίτευξης συγκεκριμένου επιπέδου τεχνολογικής εξέλιξης που θα επιτρέπει τα ταξίδια στο διάστημα. Κάποια χαρακτηριστικά θα μεταφέρονται στο επόμενο παιχνίδι για μια δόση συνέχειας αλλά τα περισσότερα θα χάνονται.

Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για τον ακριβή τρόπο με τον οποίο θα γίνονται όλα αυτά, σίγουρα όμως έχουν ειπωθεί αρκετά για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον. Το Civilization Online θα είναι, το πιθανότερο, free-to-play και ανακοινώθηκε για PC χωρίς επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου