Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Το GODUS Έρχεται στο Steam Early Access

To GODUS είναι ένας "εξομοιωτής Θεού" από την 22Cans και τον Peter Molyneux. Χρηματοδοτημένο μέσω του Kickstarter, βαδίζει στα χνάρια προπατόρων του είδους σαν το Populous αλλά και προχωράει μπροστά, προσφέροντας μια (εάν την επιθυμείτε) διαδικτυακή εμπειρία όπου πολλοί παίκτες θα μπορούν να συνεργάζονται ή και να ανταγωνίζονται καθώς αναπτύσσουν τους μοναδικούς πολιτισμούς τους. Αν και το παιχνίδι θα διατίθεται για Windows, Linux, Mac, iOS και Android, οι πρώτοι που θα μπορούν να το δοκιμάσουν θα είναι οι κάτοχοι Windows και Mac μέσω του προγράμματος Steam Early Access που ξεκινώντας από τις 13 Σεπτεμβρίου θα προσφέρει μια πρώιμη beta έκδοσή του (και φυσικά όλες τις μελλοντικές αναβαθμίσεις μέχρι την τελική κυκλοφορία του) για μόλις 18,99€. Για την ώρα κάντε την αναμονή περισσότερο, ή ίσως και λιγότερο, υποφερτή παρακολουθώντας το trailer της ανακοίνωσης.

2 σχόλια:

  1. Γειά σου καί συγγνώμη γιά τήν παρατήρηση αλλά θά σκάσω άν δέν τό πώ: όλοι οι Τίτλοι πού δημοσιεύεις είναι ακυκλοφόρητοι καί μέ σχεδόν μηδενικό πληροφοριακό υλικό. Άπό πού προέκυψε η "Εκπληξη" καί τό "Ενδιαφέρον"; Από τά διαφημιστικά Δελτία Τύπου πού εκδίδουν οι ενδιαφερόμενοι καί πού αναπαράγουν τά διάφορα "πληροφοριακά" sites σάν δικές τους παρουσιάσεις; Γιατί έτσι, απλά φολλάρεις. Τουλάχιστον - γιά νά είσαι συνεπής καί μέ τά γραφόμενα στόν Υπότιτλο - κάνε τόν κόπο νά μάς πείς καί τί ήταν αυτό πού σ' εντυπωσίασε (μπορεί καί νάχεις δεί πράγματα πού εμένα μού διέφυγαν). Διαφορετικά, βγάλε τόν υπότιτλο καί από κεί κι ύστερα κάνε ό,τι θέλεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, λίγοι δεν θα δώσουν προσοχή στην πρόοδο που κάνει ο αμφιλεγόμενος Peter Molyneux με την επιστροφή του, με ανεξάρτητη εταιρεία πια και όχι κάποιον κολοσσό σαν την Microsoft να τον στηρίζει, στο είδος που πρακτικά "γέννησε", που μάλιστα είναι είδος που δεν είναι πια στο προσκήνιο και οι οπαδοί του δεν έχουν πολλές επιλογές, οπότε το πρώτο σχετικά εκτενές trailer και η δυνατότητα σύντομα να το δοκιμάσουν όσοι θέλουν να πάρουν αυτό το ρίσκο, φυσικά κατά την γνώμη μου και για εμένα προσωπικά παρουσιάζουν ενδιαφέρον.

      Όσο για τις περισσότερες άλλες αναφορές, όχι, ανεξάρτητες παραγωγές που παρακολουθώ (όχι από "πληροφοριακά" sites που με τα περισσότερα που γράφω δεν ασχολούνται, αλλά από κοινότητες δημιουργών) δεν έχουν διαφημιστικά φυλλάδια, αρχικά τουλάχιστον, και τις παρακολουθώ όταν έχω προσωπικό ενδιαφέρον λόγω των στόχων που θέτουν οι δημιουργοί σε συνδυασμό με την ποιότητα δουλειάς που έχουν να δείξουν μέχρι αυτό το σημείο. Στο blog βέβαια γράφω συνήθως αφού φτάσουν σε σημείο που έχουν να δείξουν κάποιο trailer ή βίντεο ώστε να καταλάβουν όλοι ευκολότερα τι είναι αυτό που θέλουν να παρουσιάσουν και που με προσέλκυσε. Αν εσένα δεν σε ενδιαφέρει κάτι, λυπάμαι, πολύ απλά δεν έχουμε τα ίδια ενδιαφέροντα.

      Διαφωνώ επίσης και με το ότι "όλοι" οι τίτλοι για τους οποίους έχω γράψει δεν είναι διαθέσιμοι. Αρκετοί από αυτούς (π.χ. τα πρόσφατα αναφερθέντα FarSky, In Torment, Postmortem, Super Trench Attack, Nadia Was Here, Race the Sun, Teslagrad, Betrayer, Bad Smell, και πολλά ακόμη) είναι, έχουν demo, πρώιμες εκδόσεις beta, ή ολοκληρωμένες κυκλοφορίες, δωρεάν ή όχι. Σε πολλές περιπτώσεις έγραψα αφού τους δοκίμασα ακόμη και αν δεν το ανέφερα. Σίγουρα βέβαια πολλοί άλλοι δεν έχουν κυκλοφορήσει και μου αρέσει να παρακολουθώ την εξέλιξή τους.

      Διαγραφή