Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Project Phoenix: Ανεξάρτητο JRPG με Δημιουργούς AAA

Ενημέρωση #2: Μέσα σε λιγότερο από μία ημέρα η καμπάνια έχει ξεπεράσει το 150% του αρχικού στόχου των $100.000. Πρέπει να αναφερθεί πως υπάρχουν επιπλέον στόχοι για την σημαντική βελτίωση του παιχνιδιού, που φτάνουν μέχρι και το $1.650.000. Εάν όλοι καλυφθούν το παιχνίδι θα αποκτήσει μεγαλύτερη ποικιλία χαρακτήρων και τεράτων, επιπλέον περιοχές, ολοκληρωμένες πόλεις και έναν παγκόσμιο χάρτη με ελεύθερη εξερεύνηση, ενώ το soundtrack θα ηχογραφηθεί με την απόδοση της Eminence Symphony Orchestra  από τον βραβευμένο με Grammy John Kurlander.

Ενημέρωση #1: Η καμπάνια Kickstarter μόλις ξεκίνησε, προσφέροντας επιπρόσθετες πληροφορίες απευθείας από τους δημιουργούς. Έχει ήδη περάσει το 20% του στόχου της, ενώ το χαμηλότερο ποσό που ανταμείβει τους υποστηρικτές με το παιχνίδι, φυσικά μετά την κυκλοφορία του, είναι μόλις $20 (περίπου 15€). Οι χαμηλότερες τιμές είναι όμως σχετικά μειωμένης διαθεσιμότητας οπότε οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να σπεύσουν. Αναφέρεται επίσης ότι η βασική πλατφόρμα είναι το PC. Εκδόσεις για τα PS4 και Vita είναι πολύ πιθανές αλλά όχι επιβεβαιωμένες, ενώ οι εκδόσεις για iOS και Android θα διαφέρουν λόγω των συγκριτικά χαμηλότερων δυνατοτήτων των συστημάτων. Η επίσημη ιστοσελίδα έχει επίσης ανοίξει.

Αρχική αναφορά: ΤΟΚΥΟ 08/08/2013. Ανακοινώθηκε σήμερα η πρόθεση του Project Phoenix να ξεκινήσει μέσω καμπάνιας χρηματοδότησης Kickstarter για την ανάπτυξη ενός JRPG παντρεμένου με στοιχεία RTS. Ενώνοντας ταλέντο από την Ανατολή και την Δύση, το Project Phoenix είναι το πνευματικό τέκνο του Hiroaki Yura, ιδρυτή της Creative Intelligence Arts. Αυτή η φρέσκια άποψη για τα JRPG θα έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Kiyoshi Arai, που φέρει εμπειρία από τα Final Fantasy XII και XIV, και μουσική κατεύθυνση από τον Nobuo Uematsu, θρυλικό συνθέτη της σειράς Final Fantasy, που για πρώτη φορά δεσμεύεται σε ανεξάρτητη παραγωγή.

"Για 25 χρόνια, δουλεύω στην μουσική πολλών παιχνιδιών, όπως την σειρά Final Fantasy. Αυτή είναι η πρώτη φορά που θα εργαστώ σε ανεξάρτητη παραγωγή," είπε ο Uematsu, διευθύνων συνθέτης του Project Phoenix. "Αν και είναι διασκεδαστικό το να δημιουργείς ένα παιχνίδι για μια μεγάλη εταιρεία, πάντα είχα ενδιαφέρον για την δυνατότητα να εργαστώ με μια μικρή, παθιασμένη ομάδα ανάπτυξης. Ανυπομονώ γιαυτό."

Τα μέλη της ομάδας ανάπτυξης έχουν εντυπωσιακό παρελθόν, που συμπεριλαμβάνει τα Halo 4, Crysis 3, L.A. Noire, World of Warcraft, StarCraft II, Diablo III, SoulCalibur V, Disappearance of Haruhi Suzumiya, Steins;Gate: Fuka Ryōiki no Déjà vu, την σειρά Final Fantasy και πολλά άλλα. Αρκετά από τα μέλη δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, συμπεριλαμβανομένου και ενός μυστικού σχεδιαστή από μια μεγάλη παραγωγή anime mecha που άλλαξε την πορεία της επιρροής της Ιαπωνικής ποπ κουλτούρας στον κόσμο.

Η καμπάνια Kickstarter του Project Phoenix αναζητεί $100.000 για να χρηματοδοτήσει την προγραμματιστική και καλλιτεχνική ανάπτυξη του παιχνιδιού. Οι υποστηρικτές θα έχουν την δυνατότητα να εξασφαλίσουν ψηφιακά και περιορισμένης έκδοσης φυσικά αντίγραφα του τίτλου, μαζί με την ευκαιρία να εμφανιστούν στο παιχνίδι ως NPC, για παράδειγμα ως ιδιοκτήτες bar με το δικό τους μουσικό θέμα σύνθεσης του Uematsu. Οι στόχοι επίσης περιλαμβάνουν την δημιουργία επιπλέον περιοχών, γραφικών και κινηματογραφικών σκηνών, καθώς και τα ταλέντα του βραβευμένου με Grammy ηχολήπτη John Kurlander (Τριλογία Lord of the Rings, Skyrim, The Beatles) και της Eminence Symphony Orchestra για να ζωντανέψουν την μουσική του Uematsu.



Οι παίκτες θα ακολουθήσουν την ιστορία ενός αγγέλου με αμνησία, της Ruffles, που προσγειώνεται στον κόσμο του Azuregard και συναντάει έναν προβληματισμένο Ναΐτη, τον Marcus Stern. Μαζί με την πριγκήπισσα των Ξωτικών Sylrianah, που είναι επιφυλακτική αλλά περίεργη για τον κόσμο πέρα από το δάσος, και τον Zarum the Lost, έναν μάγο πολεμιστή με τις δικές του εσωτερικές συγκρούσεις, σχηματίζουν έναν απίθανο δεσμό. Αυτοί οι τέσσερις ήρωες θα πρέπει να ανακαλύψουν την θέση τους σε έναν κόσμο που έφτασε στον πόλεμο μέσα από παρεξηγήσεις και άγνοια, και ίσως τελικά ακόμη και να τον σώσουν από τον εαυτό του.

Το Project Phoenix είναι μια μεγάλη περιπέτεια μέσω της οποίας θα ταξιδέψετε και θα αντιμετωπίσετε εχθρούς σε όλo τo Azuregard. Το παιχνίδι ξεφεύγει από τις παραδόσεις των JRPG με την χρήση στοιχείων RTS, που έχουν ως αποτέλεσμα ένα γρήγορο και δυναμικό σύστημα μάχης. Επιπλέον, οι παίκτες μπορούν να κάνουν τους χαρακτήρες τους να αλληλεπιδράσουν με στοιχεία του περιβάλλοντος, είτε πρόκειται για μια σχοινογέφυρα είτε για έναν βράχο, ώστε να δημιουργήσουν στρατηγικά πλεονεκτήματα.

Το Project Phoenix σχεδιάζεται να κυκλοφορήσει στα μέσα του 2015 για PC, Mac, Linux, iOS και Android. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατευθύνονται στην σελίδα projectphoenix.info ώστε να μάθουν περισσότερα για την ανάπτυξή του και να γίνουν μέλη στο forum. Ο σκηνοθέτης του παιχνιδιού Hiroaki Yura και μέλη της ομάδας του θα βρίσκονται εκεί και θα απαντούν σε ερωτήσεις για την ανάπτυξη του Project Phoenix.

Περί του Project Phoenix
Το Project Phoenix είναι το πρώτο βιντεοπαιχνίδι με βάση στην Ιαπωνία για το Kickstarter και φέρει αναγνωρισμένα ταλέντα από όλο τον κόσμο. Το Project Phoenix που ιδρύθηκε στο Τόκυο το 2013 θα αναπτύξει το στρατηγικής πραγματικού χρόνου παιχνίδι του συνδυασμένο με επιρροές Ιαπωνικών RPG με τον στόχο να διατεθεί στο παγκόσμιο κοινό μέχρι τα μέσα του 2015. Για περισσότερα επισκεφθείτε τα http://projectphoenix.info και http://twitter.com/PhoenixJRPG.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου