Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

StarCraft Universe Kickstarter

Όχι, η Blizzard δεν αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το Κickstarter για να χρηματοδοτήσει την επόμενη δημιουργία της. Το StarCraft Universe είναι ένα mod για το StarCraft II. Στο παρελθόν ήταν γνωστό ως World of StarCraft, αλλά μετά από συνεννόηση με την Blizzard άλλαξε η ονομασία του. Ίσως πρόκειται για το πρώτο mod που χρηματοδοτείται με τέτοιο τρόπο, ενώ είναι ασυνήθιστο, αν όχι αξιοθαύμαστο το ότι η Blizzard δεν ενοχλείται από αυτό αλλά αντίθετα ενθαρρύνει την προσπάθεια. Ας μιλήσουμε όμως για το παιχνίδι.

Σίγουρα είναι ένα πολύ φιλόδοξο έργο που πολλοί δεν θεωρούσαν εφικτό με την μηχανή του StarCraft II, οι δημιουργοί του όμως τους διέψευσαν μετατρέποντας με επιτυχία το RTS της Blizzard σε ένα τρίτου προσώπου RPG. Ναι, το StarCraft Universe είναι ένα δωρεάν (εντελώς, εφόσον λειτουργεί και με το Starter Edition του StarCraft II που απαιτείται) online RPG. Με σκηνικό μια εναλλακτική πραγματικότητα όπου στο τέλος του StarCraft II: Wings of Liberty η Kerrigan πεθαίνει, χωρίς αυτήν για να σταματήσει την επέλαση των Hybrid οι Protoss υπερνικούνται και ξεκινάει η ιστορία των επιζώντων, δηλαδή η δική σας.



To gameplay θυμίζει αρκετά το World of Warcraft, με πολλές φυλές και classes για να επιλέξετε κατά την δημιουργία του χαρακτήρα σας και φυσικά αποστολές και raids για να ολοκληρώσετε με τους φίλους σας. Δεν είναι όμως MMO, αν και ακολουθεί αυτή την γραμμή όσον αφορά την πολυπλοκότητα και το γενικό στήσιμο. Υποστηρίζει ακόμη και οχήματα, αλλά και την δημιουργία εξοπλισμού μέσω των απαραίτητων αντικειμένων.

Η καμπάνια Kickstarter έχει ως στόχο τα $80.000 για την ολοκλήρωση του παιχνιδιού που βρίσκεται υπό ανάπτυξη εδώ και δύο χρόνια, ώστε να προσφέρει μια σχεδόν επαγγελματική εμπειρία στους παίκτες και να αποκτήσει αρκετό περιεχόμενο για να ξεδιπλώσει την ιστορία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου