Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

ΕverQuest Next & EverQuest Next Landmark

Πριν από 14 χρόνια το EverQuest, ως ένα εντυπωσιακό τρισδιάστατο MMORPG, μάγεψε για πρώτη φορά τους gamers όλου του κόσμου. Σήμερα έγιναν τα αποκαλυπτήρια του πολυαναμενόμενου διαδόχου του, ονόματι EverQuest Next, αλλά και του ΕverQuest Next Landmark, για το οποίο θα διαβάσετε παρακάτω.

Ο πρόεδρος της Sony Online Entertainment (SOE), John Smedley δήλωσε πως με το EverQuest Next (EQN) η εταιρεία ξαναγυρίζει στις ρίζες τις, αλλά και ξεκινάει μια νέα εποχή για το είδος. Σύμφωνα με αυτόν, πολλά MMORPG αποτυγχάνουν διότι οι παίκτες καταναλώνουν το περιεχόμενό τους με ρυθμούς γρηγορότερους εκείνων της δημιουργίας νέου. Αυτό όμως αναμένεται να αλλάξει, καθώς το EQN θα προσφέρει έναν ζωντανό κόσμο του οποίου θα γίνεστε αναπόσπαστο κομμάτι και θα παράγετε νέο περιεχόμενο μαζί με τους δημιουργούς.


Ο Smedley ανέφερε επίσης πως το EQN δεν αποτελεί συνέχεια της μέχρι τώρα ιστορίας, αλλά ολοκληρωτική επανεφεύρεση των χαρακτήρων, παραδόσεων και του περιβάλλοντος. Το παιχνίδι βρίσκεται υπό ανάπτυξη από το 2009, αλλά πριν από δύο χρόνια η SOE πήρε την απόφαση να επανεξετάσει την κατεύθυνσή του με αποτέλεσμα το πρώτο να εξελιχθεί διαφορετικά από όλα τα υπάρχοντα MMORPG, σε σημαντικούς τομείς, όπως:

Πολλαπλά Classes
Θα μπορείτε να εξερευνάτε και να αλληλεπιδράτε με το περιβάλλον με τον τρόπο της αρεσκείας σας. Δεν θα υπάρχουν levels. Περισσότερα από 40 classes (ή επαγγέλματα) θα είναι διαθέσιμα από την πρώτη κιόλας ημέρα κυκλοφορίας, με δεξιότητες πολλών επιπέδων και εξειδικευμένα όπλα προς συλλογή και εκμάθηση. Ο συνδυασμός δεξιοτήτων διαφορετικών classes θα είναι εφικτός, δημιουργώντας έτσι χαρακτήρες που φαντάζουν τόσο ξεχωριστοί όσο και ισχυροί.

Καταστρεφόμενα Περιβάλλοντα 
Κανένα μοντέρνο MMO δεν έχει επιτυχία στον τομέα της καταστροφής του περιβάλλοντος και ειδικότερα όταν μιλάμε για έναν τεράστιο συνεχή κόσμο. Αυτό στο EQN θα αλλάξει. Κάθε κομμάτι του κόσμου θα καταστρέφεται ολοκληρωτικά και θα έχετε την ικανότητα να επηρεάσετε σχεδόν κάθε μέρος του, αλληλεπιδρώντας με πρωτόγνωρο τρόπο. Θα μπορείτε να προχωρήσετε από τα ύψη του ουρανού στο υπέδαφος της δυναμικά δημιουργούμενης γης, χρησιμοποιώντας ισχυρές πολεμικές ικανότητες για να ανοίξετε τρύπες στο έδαφος.


Μόνιμες Αλλαγές 
Θα μπορείτε να προκαλέσετε αλλαγές στον κόσμο γύρω σας, σε μόνιμη βάση. Μέσα από την συντονισμένη προσπάθεια των κατοίκων του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των παικτών, των πλασμάτων και των NPC, τείχη πόλεων θα γκρεμίζονται και θα χτίζονται, πόλεμοι θα κερδίζονται και επικές ιστορίες θα ξεδιπλώνονται για μήνες ή και χρόνια.

Δυναμικό A.I. 
Στο ΕQN, οι NPC θα έχουν  συγκεκριμένα κίνητρα και προτιμήσεις που θα επηρεάζουν την συμπεριφορά τους με απρόβλεπτο τρόπο. Θα βρίσκεστε σε έναν κόσμο που οι αποφάσεις των NPC θα βασίζονται σε συγκεκριμένες αξίες και όχι σε στατικό προγραμματισμό. Για παράδειγμα, εχθροί ίσως σας επιτεθούν γιατί πραγματικά θέλουν το χρυσό σας και όχι απλά γιατί ο ήρωάς σας πλησίασε σε προκαθορισμένη απόσταση.

Ζωή με Συνέπειες 
Κάθε χαρακτήρας στο EQN θα έχει μια μοναδική ιστορία και δεν θα ακολουθεί ένα προαποφασισμένο μονοπάτι. Αντίθετα, θα αναζητά περιπέτεια, δόξα και πλούτη, μέσα σε έναν συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο. Το παιχνίδι θα καταγράφει κάθε απόφαση και πράξη σας και θα σας παρέχει περισσότερες ευκαιρίες για να κάνετε αυτά που σας αρέσουν. Από την κατασκευή εξοπλισμού, στην εξερεύνηση άγριων τόπων και την εξόντωση ξωτικών.


Το EverQuest Next Landmark (EQNL) 
Είναι μια εφαρμογή που συνδυάζει τα ισχυρά εργαλεία που χρησιμοποιεί η SOE για την ανάπτυξη του EQN, μαζί με τις λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ενός σύγχρονου ΜΜΟ. Ουσιαστικά πρόκειται για μια πρόσκληση από την SOE προς όλους για να δημιουργήσουν το EQN μαζί της.

Το EQNL θα περιλαμβάνει τεράστιους κόσμους, καθένας εκ των οποίων θα υποστηρίζει χιλιάδες παίκτες και ποικίλα περιβάλλοντα. To σημαντικότερο είναι ότι θα παρέχει, σε όποιον θέλει να συμμετέχει, την δυνατότητα δημιουργίας κτιρίων και αργότερα άλλων τύπων περιεχομένου, που θα εξετάζεται για ένταξη στο EQN. Θα μπορείτε να συνεργάζεστε για μικρά ή μεγάλα έργα ενώ θα παρέχεται και καθοδήγηση για το περιεχόμενο που η SOE χρειάζεται βοήθεια με την ανάπτυξή του. Το παιχνίδι όμως θα έχει αξία και για αυτούς που απλά θέλουν να βιώσουν την δημιουργικότητα άλλων.

Το EQNL θα κυκλοφορήσει αυτό τον χειμώνα και θα είναι free-to-play, ενώ αποτελεί την πρώτη από πολλαπλές φάσεις προς την κυκλοφορία του ολοκληρωμένου EverQuest Next, για την οποία δεν υπάρχει προς το παρόν επίσημη ημερομηνία.

Επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα και δείτε περισσότερα βίντεο στο επίσημο YouTube channel.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου